» » تغییر گرایش فقه و حقوق به حقوق جزا و حقو ق خصوصی

مهرگان
 
 
 

تغییر گرایش فقه و حقوق به حقوق جزا و حقو ق خصوصی

17 مرداد 1392

سلام بنده لیسانس الهیات گرایش فقه و حقوق را دارم و خواهان شرکت در کارشناسی ارشد رشته های حقوق جزا و حقو ق خصوصی هستم, 1:آینده ی شغلی و 2:کتابهای مورد نیاز برا ی امتحان این رشته ها رو برای بنده بنویسید و 3:نحوه ومراحل ورود به وکالت و قضاوت رو هم بنویسید؟با تشکر


پاسخ : با سلام
کاربر گرامی طبق مقررات این سایت با هر کد به دو سوال شما پاسخ داده می شود لطفا سوال سوم خود را جداگانه ارسال نمایید.
حقوق جزا یا حقوق جنائی " مجموعه قواعدی است که بر چگونگی مجازات اشخاص از طرف دولت حکومت می کند " در این رشته از حقوق سخن از اعمالی است که به منافع و نظم عمومی زیان می رساند و اثر آن به اندازه ای شدید است که دولت باید ،به وسیله اعدام یا حبس و غرامت و تبعید ، خطا کار را کیفر دهد . باید دانست که در حقوق جزا تنها سخن از جرایم بر ضد حکومت یا حقوق عمومی نیست و بسیار از قواعد آن از حقوق خصوصی اشخاص در برابر یکدیگر حمایت می کند مانند: سرقت، کلابرداری و غیره … که در این موارد زیان دیده از جرم به عنوان "مدعی و شاکی خصوصی " در دادرسی شرکت میکند .درست است که در اکثر موارد دادرسی کیفری به سود زیان دیده تمام می شود ولی هدف اصلی از این گونه دادرسیها ،حفظ آرامش و نظم و امنیت عمومی است .
حقوق خصوصی مجموعه قواعدی که حاکم بر روابط افراد است مانند : روابط تجاری و خانوادگی و تعهدات اشخاص در برابر یکدیگر .
لذا با تعریف هریك از اینها، می توان حوزه كاری هریك و متعاقبا، گستره كاری آن را حدث زد.



گرایش جزا :
جزای عمومی ؛ برای دانشگاه سراسری ضریب دو ، برای آزاد ضریب یک .
جزای اختصاصی ؛ برای دانشگاه سراسری ضریب دو ، برای آزاد ضریب یک .
آیین دادرسی کیفری ؛ برای دانشگاه سرسری ضریب دو برای دانشگاه آزاد ضریب دو .

در گرایش جزا و جرم شناسی ، دو دسته منبع داریم ؛ عمومی و اختصاصی .
چون منابع عمومی که همان متون فقه و متون حقوقی هستند و در بخش منابع گرایش حقوق عمومی به تفصیل بیان شد از ذکر مجدد آنها خودداری میکنم و شما را ارجاع میدم به نوشته قبلیم که در مورد منابع گرایش حقوقی عمومی آورده ام.
واما منابع اختصاصی :
سه منبعه که عبارتند از : جزای عمومی ، جزای اختصاصی ، آیین دادرسی کیفری.

حقوق جزای عمومی ؛
حقوق جزای عمومی دکتر محمد علی اردبیلی ، دو جلد ، انتشارات میزان .
بایسته های حقوق جزای عمومی ، دکتر گلدوزیان ، انتشارات میزان.
زمینه حقوق جزای عمومی دکتر رضا نوربها.
خلاصه مباحث حقوق جزا ، رضا شکری ، پردازش .
مجموعه سوالات طبقه بندی شده حقوق جزای عمومی رضا شکری انتشارات مجد.

حقوق جزای اختصاصی ؛
قانون مجازات در نظم کنونی ، رضا شکری و…، انتشارات مهاجر .
حقوق جزای اختصاصی ، ایرج گلدوزیان ، انتشارات دانشگاه تهران .
حقوق جزای اختصاصی ، حسین میر محمد صادقی ، دو جلد ، انتشارات میزان .
خلاصه مباحث حقوق جزا ، رضا شکری ، پردازشگران .
مجموعه سوالات طبقه بندی شده حقوق جزای اختصاصی رضا شکری ، انتشارات مجد .

در ضمن کتاب جرایم علیه اشخاص هادی صادقی استاد دانشگاه شیراز منبع سوال نیست ولی برای درک جزای اختصاصی بسیار مفید می باشد البته دارای نظرات اختلافی می باشد که باید به این مساله توجه کافی داشت .

آیین دادرسی کیفری ؛
قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب سال ۱۳۷۸
قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب سال ۱۳۸۱
آیین دادرسی کیفری دکتر محمد آخوندی جلد یک و دو و جلد پنج ( اندیشه ها )
آیین دادرسی کیفری دکتر محمد آشوری جلد یک و دو .
مجموعه طبقه بندی شده سوالات آیین دادرسی کیفری رضا شکری.

پی نوشت:

حقوق جزا در مفهوم امروزی‌ آن، رشته ای نظام مند و دارای اصول و قواعد کلی ناظر بر جنبه های ماهوی و شکلی مستقل از هم می‌باشد، که با تمامِ ابعاد زندگی فردی و اجتماعی شهروندان در ارتباطِ تنگاتنگ است. این رشته از حقوق -که از شاخه‌های اصلی حقوق عمومی محسوب می‌شود- خود دارای رشته‌های مختلفی می‌باشد؛ که به تفاوت موضوعات و روش، تقسیم شده‌اند: حقوق جزای اقتصادی، حقوق جزای بین‌الملل، فلسفه حقوق کیفری،... از جمله این مواردند. تحول روزافزون حقوق جزا در جوامع مختلف باعث شده تا این رشته، به یکی از پرشتاب ترین گرایش‌های حقوق تبدیل شود، چرا که به تناسب تحول در سبک زندگی انسان‌ها، روش‌های ارتکاب جرم نیز نو به نو روزآمد شده و مسائل جدیدی را پیش روی نهادهای کنترل کننده جرم قرار می‌دهد.

در یک چنین بستری، رشته حقوق جزا با استفاده از دستاورد‌های سایر رشته‌های علمی (حقوقی و غیرحقوقی) می‌کوشد تا تحلیل درستی از عدالت کیفری به دست داده و راهکارهای مناسب برای اصلاح آن را عرضه دارد. در این راستا، با تلفیق علوم جرمشناسی و کیفرشناسی، که از جمله علوم میان رشته‌ای نسبتاً نوظهور است، رشته‌ی «حقوق جزا و جرمشناسی» به وجود آمده تا ضمن نگاه به واقعیت‌های پدیده مجرمانه در جامعه، قواعد الزام‌آور کیفری را نیز مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

این رشته، بر اساس نظام آموزش عالی ایران، دارای 32 واحد است که پس از گذراندنِ دروس پیش‌نیاز مورد نظر این مرکز، به دانشجویان ارائه می‌شود.

از جمله مسائلی که موجبِ افزایش اهمیتِ جایگاه این رشته در تمام نظام‌های حقوقی و سیاسی در جهان گردیده است، رابطه وثیق آن با مبانی سیاسی و ایدئولوژیک نظام حقوقی حاکم بر هر کشور است. هر چند که در ادبیات رایج منابع حقوقی در جهان، بر این مساله تاکید نمی‌شود، اما در عمل، مبانی لیبرالیسم سیاسی و اخلاقی به عنوان پیش‌فرض مطالعات حقوق جزا در نظر گرفته شده است. همین مسأله موجب شده تا استفاده آسان و بی دغدغه از منابع علمی غربی، در نظام‌های حقوقی اسلامی با چالش روبرو گردد. همین مساله موجب شده تا بازاندیشی مبانی نظام حقوق جزا و سیاست جنایی در کشورهای اسلامی، بر اساس اندیشه‌های ناب الهی، مورد توجه این مرکز قرار گیرد. مرکز آموزش عالی اهل بیت، در راستای این سیاست فضای آموزشی و پژوهشی مناسبی را فراهم آورده تا دانشجویانِ مسلمانِ غیرایرانی بتوانند با بهره‌گیری از اساتید حقوق جزا و حقوق اسلامی، در راه اعتلای حقوق جزای اسلامی گام بردارند.

پرسش و پاسخ

 
برای مشاهده بهتر سایت از مرورگر فایرفاکس ، اُپرا و یا گوگل کروم استفاده نمایید