» » آیا قرص خواب آور خواب را سنگین میکند؟

مهرگان
 
 
 

آیا قرص خواب آور خواب را سنگین میکند؟

31 مرداد 1392

سوال : باعرض سلام و خسته نباشید می خواستم بدونم كه قرص های خواب اور ادم را خواب الود میكند كه بخوابد یا خواب را هم سنكین میكند.
جنى قرص خواب اور قوی معرفی كنید با تشكر

پاسخ : با سلام
با توجه به نوع مشکلی که فرد دارد می توان از ترکیبات مختلفی استفاده کرد . مدت تاثیر داروها با هم متفاوت است . بعضی از آنها کوتاه اثر و بعضی دارای مدت اثر بیشتری هستند . این داروها سبب عمیق شدن خواب می شود .
در مورد تجویز دارو باید گفت که باید فرد توسط پزشک معاینه شود و در صورت لزوم دارو تجویز شود .
در صورتی که مشکل کم خوابی دارید باید علت آن مشخص و درمان شود . درمان دارویی باید در کنار برطرف کردن علت زمنیه ای می تواند به صورت کوتاه مدت استفاده شود . در موارد بی خوابی نیز باید توجه به این که فرد در کدام قسمت از خواب مشکل دارد می توان از داروی مناسب استفاده کرد . شرایط جسمی و سن فرد نیز در انتخاب دارو اهمیت دارد .
از عللی که سبب بی خوابی می شود:
افسردگی‌، در این‌ حالت‌ معمولاً فرد خیلی‌ زود از خواب‌ برمی‌خیزد.
پركاری‌ غده‌ تیرویید
اضطراب‌ ناشی‌ از استرس‌
مشكلات‌ جنسی‌، مثلاً ناتوانی‌ جنسی‌
خواب‌آلودگی‌ و چرت‌ زدن‌ در طی‌ روز
محیط‌ پر سروصدا
آلرژی‌ها و خس‌خس‌ سینه‌ در صبح‌ زود
بیماری‌های‌ قلبی‌ یا ریوی‌ كه‌ باعث‌ تنگی‌ نفس‌ به‌ هنگام‌ دراز كشیدن‌ می‌شوند.
بیماری‌ها یا اختلالات‌ همراه‌ با درد، مثلاً فیبرومیوزیت‌ یا آرتریت‌ (التهاب‌ مفصل‌)
مشكلات‌ ادراری‌ یا گوارشی‌ كه‌ فرد را مجبور می‌كنند در وسط‌ شب‌ برای‌ رفتن‌ به‌ توالت‌ از خواب‌ برخیزد.
مصرف‌ مواد محرك‌ مثل‌ قهوه‌، چای‌ یا كولا
استفاده‌ از بعضی‌ از داروها، مثل‌ دكستروآمفتامین‌، داروهای‌ كورتیزونی‌، یا داروهای‌ دكونژستان‌ (رفع‌كننده‌ گرفتگی‌ بینی‌)
ساعات‌ كاری‌ متغیر و نامنظم‌
محیط‌ یا منزل‌ جدید
پدیده‌ جا ماندن‌ یا جلو افتادن‌ از زمان‌ به‌ هنگام‌ مسافرت‌های‌ هوایی‌ [ یعنی‌ ساعت‌ بیولوژیك‌ بدن‌ نمی‌تواند خود را به‌ سرعت‌ با تغییرات‌ زمانی‌ و در نتیجه‌ چرخه‌ روشنایی‌ و تاریكی‌ جدید ] هماهنگ‌ كند. ورزش‌ نكردن‌
نوشیدن‌ الكل‌
سوء مصرف‌ دارو، از جمله‌ مصرف‌ زیاده‌ از حد داروهای‌ خواب‌آور
محرومیت‌ از مواد اعتیادآور

عوامل تشدید کننده بی خوابی:
استرس‌
چاقی‌
مصرف‌ دخانیات‌
پیشگیری:
شیوه زندگی‌ای‌ را در پیش‌ گیرید كه‌ الگوی‌ خواب‌ طبیعی‌ را به‌ هم‌ نزند.
اگر خوابتان‌ نمی‌برد، برخیزید و كاری‌ انجام‌ دهید. از خوابیدن‌ طولانی‌مدت‌ در طی‌ روز خودداری‌ كنید.
اجتناب‌ از هرگونه‌ علت‌ احتمالی‌ در صورت‌ امكان

درمان:
سعی‌ كنید استرس‌ خود را كم‌ كنید.
روش‌های‌ آرام‌سازی‌ خود را فراگیرید و به‌ كار بندید.
تا چندین‌ ساعت‌ قبل‌ از خواب‌ از مواد محرك‌ استفاده‌ نكنید.
برای‌ درمان‌ هرگونه‌ بیماری‌ زمینه‌ساز به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ كنید و اگر دارویی‌ باعث‌ بی‌خوابی شده‌ است‌ از پزشك‌ خود راهنمایی‌ و كمك‌ بخواهید.
پیش‌ از خواب‌ در وان‌ آب‌ گرم‌ كمی‌ بیاسایید.
اتاق‌ خواب‌ خود را تبدیل‌ به دفتر كار نكنید.
محیط‌ اطراف‌ را برای‌ خواب‌ هرچه‌ بهتر آماده‌ كنید.
برای‌ به‌ خواب‌ رفتن‌، ذهن‌ خود را خاموش‌ كنید و تنها به‌ افكار آرامش‌بخش‌ فكر كنید. موزیك‌ ملایم‌ بگذارید.
برنامه‌ خواب‌ خود را منظم‌ كنید.
در صورت‌ امكان‌ می‌توانید از وسایلی‌ مثل‌ پنبه‌ گوش‌، چشم‌بند، یا پتوی‌ الكتریكی‌ استفاده‌ كنید.
اگر علت‌ بی‌خوابی روانی‌ باشد، روان‌درمانی‌ یا مشاوره‌ می‌تواند مفید واقع‌ شود.
به‌ طور منظم‌ ورزش‌ كنید تا به‌ اندازه‌ كافی‌ خسته‌ شوید، اما هیچگاه‌ تا 2 ساعت‌ قبل‌ از خواب‌ ورزش‌ نكنید.
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ توصیه‌ نمی‌شود، اما اگر قبلاً سوء هاضمه‌ خواب‌ شما را مختل‌ كرده‌ است‌، تا 3 ساعت‌ پیش‌ از خواب‌ چیزی‌ نخورید.
نوشیدن‌ یك‌ لیوان‌ شیرگرم‌ قبل‌ از خواب‌ برای‌ بعضی‌ از افراد مفید است‌.

در صورتی که رعایت این موارد در بهبود وضعیت خواب تاثیری نداشته باشد برای بررسی بیشتر به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید.


عوارض قرص خواب:

اگر برای داشتن خواب راحت ترجیح می دادید ساده ترین راه یعنی خوردن قرص را انتخاب کنید، بهتر است تا زنده اید به سراغ روش های دیگر بروید.
میلیون ها نفر در سراسر جهان برای داشتن خوابی راحت، از قرص خواب استفاده می ‌کنند که تعداد قابل توجهی از مردم ایران نیز جزء آنها هستند. همچنین بسیاری از کسانی که دچار بی ‌‌خوابی هستند نیز به قرص خواب پناه می ‌آورند بدون اینکه بدانند این قرص ‌ها به چه میزان می ‌تواند خطرناک باشد.
در نتیجه تحقیقات دانشمندان مشخص شده که قرص خواب، خطر مرگ را به طرز قابل توجهی افزایش می‌ دهد و استفاده مداوم از آن به ایجاد برخی بیماری‌ های مهلک مانند سرطان منجر می ‌شود.
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که حتی مصرف کمتر از 18 عدد قرص‌ خواب در طول یکسال نیز می ‌تواند به مرگ ناگهانی افراد منجر شود. در آزمایش‌ های انجام شده مشخص شده هم میزان افرادی که به خاطر مصرف قرص خواب، جان خود را از دست داده بودند قابل توجه بوده و هم در مقام مقایسه، تفاوت چشمگیری بین سلامت جسمانی کسانی که قرص مصرف می‌کردند و کسانی که مصرف نمی‌ کردند وجود داشت.
بر مبنای این تحقیق تنها در امریکا، حدود 10 درصد بزرگسالان در سال 2010 قرص خواب استفاده می کردند که رقم هشدار دهنده ای مسحوب می شود و نشان از بروز بحران های مختلف در زندگی اجتماعی مردم غرب دارد

دانشمندان پس از انجام آزمایشات اعلام کردند که رابطه ‌ای مهم میان مصرف قرص خواب و بالا رفتن خطر مرگ وجود دارد. البته خطر مرگ به مقدار مصرف قرص نیز مرتبط است. بین بیمارانی که تا 18 عدد در سال قرص خواب مصرف ‌کرده بودند،‌ خطر مرگ 3 تا 5 برابر بیشتر از کسانی بود که در این مدت هیچ قرص خوابی نخورده بودند.
بین کسانی که سالانه بین 18 تا 132 بار قرص خواب خورده بودند،‌ خطر مرگ چهار برابر بیشتر بود، اما بین کسانی که بیشتر از 132 بار قرص خواب خورده‌ اند، این خطر تا پنج برابر هم می ‌رسد. این موضوع برای کسانی که بین 18 تا 55 سال سن داشتند بیشتر از دیگر گروه‌های سنی صدق می کرد.
تحقیقات همچنین نشان داده که رابطه ای نیز میان مصرف قرص خواب و خطر ابتلا به سرطان وجود دارد به طوریکه هرچه مصرف قرص بیشتر شود خطر ابتلا به سرطان نیز افزایش می ‌یابد. کسانی که اغلب از قرص خواب استفاده می‌کنند 35 درصد بیشتر از دیگران دچار سرطان می‌ شوند.
هر چند تحقیقات نتوانسته ثابت کند که قرص خواب علت اصلی خطر مرگ ناگهانی است اما بر اساس نتایج، حداقل موید رابطه میان قرص خواب و این نوع مرگ بوده است و تاثیراتی که این قرص بر اعضای بدن ساعتی پس از مصرف دارد، شتاب دهنده بسیاری از مشکلات جسمانی و روحی برای مصرف کنندگان است لذا نمی ‌شود قرص را به چشم آرامش دهنده خواب نگاه کرد.

پرسش و پاسخ

 
برای مشاهده بهتر سایت از مرورگر فایرفاکس ، اُپرا و یا گوگل کروم استفاده نمایید