» » سوال درمورد بیماری پانیک و قرص اسنترا

مهرگان
 
 
 

سوال درمورد بیماری پانیک و قرص اسنترا

3 شهریور 1392

سوال : با سلام و خسته نباشید. من به علت ابتلا به بیماری پانیک دیزوردر به مدت دو سال است که دارم قرص اسنترا 100 به همراه کلونازپام 0.5 می خورم. سوال اولم در مورد قرصام است میخوام در موردشون بیشتر بدونم و از عوارض و یا وابستگی هایی که ایجاد می کنه مطلع بشم و از انجاییکه جذب و دفعش تو اندام های بدن اثر میذاره و منم طولانی مدت دارم می خورم باید چه آزمایشهایی واسه چک اپ بدم.. سوال دومم در مورد باردار شدنمه آخه تا الان بچه نداشتم و الان می ترسم بچه دار بشم آخه نمی دونم تا کی باید قرص بخورم. می ترسم عوارض بدی داشته باشه. باید چیکار کنم. میتونم باردار شم یا نه؟ در ضمن میترسم در زمان بارداری بیماریم عود کنه امکانش هست؟ از راهنماییتون ممنون میشم



پاسخ : با سلام
درمان هراس ( پانیک ) بیشتر می تواند به صورت روان درمانی باشد . درمانهای دارویی به صورت موقت برای کاهش علایم مورد استفاده قرار می گیرد . بهتر است با استفاده ازدرمانهای غیر دارویی سعی کنید این مسئله را به تدریج درمان نمایید . برای راهنمایی در خصوص راهکارهای مناسب برای برطرف کردن این مسئله با کارشناسان روان شناسی سایت مشاوره نمایید.
آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد.
سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. این دارو برای كاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب ، تشویش و اضطراب ، از دست دادن كشش و تمایل به فعالیت های رومره ، كاهش میل جنسی ، تفكر كُند یا اختلال یا تمركز، یا افكار خودكشی یا اقدام به آن ، تجویز می شود. سرترالین یك مهاركننده بازجذب سروتونین است . علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی_جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می شود. اخیرا سرترالین بصورت موفقیت آمیزی در درمان نشانگان (syndrome) قبل از قاعدگی زنان، که علایمی از قبیل نوسانات خلقی، تحریک پذیری و حساسیت پستان ها ایجاد می کند، بکار رفته است. اصولا سرترالین باعث افزایش سطوح ماده ای طبیعی در مغز به نام سروتونین (serotonin) می گردد؛ این ماده در حفظ تعادل روحی نقش دارد. سرترالین در قالب قرص های پوشش دار تولید می شود.
بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می کند. سرترالین روزی یك نوبت مصرف می شود. این دارو را می توان صبح قبل از هر كاری (تا فراموش نشود) یا شب پیش از خوابیدن مصرف نمود. هیچ گاه كمتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نكنید. از دستورات پزشكتان به دقت پیروی كنید. برای جلوگیری از ناراحت شدن معده می توانید دارو را با غذا بخورید. اگر یك نوبت را فراموش كردید، اگر حداكثر تا یك ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش كنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها كرده ، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید. قرص ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید. در ضمن ممکن است روز ها و حتی هفته ها طول بکشد تا شما اثرات سرترالین را بطور کامل احساس کنید. حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع نکنید. اهمیت این مساله به خصوص در مواقعی است که دوزهای زیادی از سرترالین برای مدت طولانی استفاده کرده اید. اگر مصرف دارو را ناگهان قطع کنید، ممکن است دچار مشکلات جدی شوید.
سرترالین ممکن است سبب بروز برخی عوارض ناخواسته شود. در صورت شدت یا ازمان علایم یا نشانه های زیر با پزشک خود مشورت کنید: سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، احساس سبکی سر، بی قراری، عصبانی شدن، هیجان پذیری، خستگی یا ضعف شدید، گزگز شدن دست یا پا، اختلال خواب، لرزش، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، تغییر در اشتها یا وزن، ناراحتی معده، اسهال یا یبوست، بثورات جلدی، تعریق شدید و مشکلات جنسی. اما اگر دچار هر یک از علایم یا نشانه های زیر شدید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید: توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارد)، تاری دید، تشنج، زردی پوست یا چشم ها و خونریزی یا کبودشدگی های خودبخودی.
سرترالین را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگهدارید. قرص ها باید در دمای اتاق، دور از نور مستقیم، حرارت زیاد و رطوبت نگهداری شود. با گذشتن از تاریخ اعتبار یا نیاز به دارو، آن را دور بریزید.
مصرف همزمان سایمتیدین و وارفارین با سرترالین می تواند باعث افزایش سطوح خونی این دارو و در نتیجه افزایش اثرات آن گردد. مصرف سرترالین با مهاركننده های مونوآمین اكسیداز نظیر فورازولیدون ، ایزوكربوكسازید، فنلزین ، پروكاربازین ، سلژیلین ، یا ترانیل سیپرومین خطر بروز عوارض بسیار وخیمی را به همراه دارد. اگر در حال استفاده از این داروها هستید، حتما پزشک خود را مطلع سازید. لازم است بین مصرف این داروها و سرترالین لااقل 2 هفته فاصله باشد. مصرف سرترالین در حالی كه همزمان مهاركننده های مونوآمین اكسیداز مصرف می كنید یا كمتر از 2 هفته است كه مصرف چنین داروهایی را قطع كرده اید، ممكن است موجب گیجی ، افزایش ناگهانی دمای بدن ، افزایش شدید فشارخون ، و بروز تشنج شود.
مصرف سرترالین در کودکان باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. • در صورت بارداری یا قصد باردار شدن، حتما با پزشک خود در خصوص فواید و مضرات استفاده از این دارو حین حاملگی صحبت کنید. • این دارو در شیر مادر ترشح می گردد و مصرف آن در دوران شیردهی باید با احتیاط فراوان و تحت نظر پزشک باشد.
سرترالین می تواند حالت خواب آلودگی ایجاد کند، بنابراین تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر آن در شما از رانندگی یا انجام کارهای پردقت پرهیز کنید. ضمنا الکل حالت خواب آلودگی و گیجی این دارو را تشدید می کند؛ تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر سرترالین از نوشیدن الکل نیز پرهیز کنید. • سعی کنید حین درمان با سرترالین از قرار گرفتن غیرضروری در برابر نور آفتاب پرهیز کرده، لباس مناسب بپوشید و از عینک آفتابی و کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید. سرترالین ممکن است باعث حساسیت پوست شما به آفتاب گردد. برای تسكین خشكی دهان از آدامس یا آب نبات های بدون قند استفاده كنید یا چند جرعه آب بنوشید. اگر این مشكل بیش از 2 هفته ادامه پیدا كرد با پزشكتان مشورت كنید.
از حالت خوابیده به نشسته یا ایستاده و نشسته به ایستاده به آرامی تغییر وضعیت دهید؛ در غیر این صورت ممكن است دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم شوید.
یك برگه شناسایی پزشكی كه نشان دهد سرترالین مصرف می كنید، همراه داشته باشید.
سرترالین را دور از دسترس كودكان ، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری كنید (در این شرایط سرترالین فاسد می شود).
سرترالین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس كودكان در توالت دور بریزید.
هنگام مصرف سرترالین نباید
نوشابه های الكلی بنوشید یا داروهای آرامبخش استفاده كنید؛ زیرا اینها خواب آلودگی و سرگیجه ای را كه ممكن است در اثر سرترالین ایجاد شود، تشدید خواهند كرد

پرسش و پاسخ

<
23 دی 1392 10:53

زهرا ترابی

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
سلام .من طی یک ماه اخیر دو بار حمله پانیک داشتم که بار دوم حدود 6الی7 بار تکرار شد . به شدت دچار ترس از خونمون هستم. به نظرتون می تونم با داروهای گیاهی درمانش کنم یا حتما باید اسنترا یا مشابه اونو مصرف کنم.ممنون

<
5 فروردین 1393 21:40

صدیقه

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
من 8 سال است که مبتلا به این بیماری شدم بهترین دکتر مدیری است

<
14 آذر 1393 21:22

سامان

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
آیا مصرف قرص آسنترا باعث قرمزی پوست بدن در ناحیه شکم بازو و سینه می شود در ضمن خطری برای بیمار دارد ؟

<
10 دی 1394 14:16

عسل

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
سلام من هميشه عصبيو بي قرارم شبها احساس ميكنم ىه چئزي به سمتم مياد چي كار كنم چه داروئئ خوبه

<
29 مهر 1395 00:13

اسماعیل ابراهیمی

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
با سلام.من چند سال این مشکلو داشتم بشدت از جاهای شلوغ ترس داشتم همیشه احساس میکردم قلب و معدم مشکل داره 100تا دکتر رفتم بلاخره رفتم دکتر اعصاب آسنترا را بهم داد از کم شروع کردم رفتم دوزشو بالا باز کمش کردم حدودا 8ماه طول کشید. بعد احساس تولد دوباره داشتم خیییلی عالی بود دست سازندش درد نکنه.عوارض هم فقط 18کیلو اضافه کردم که اونم باهاش مشکلی ندارم.

<
20 آبان 1395 02:19

م

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
دیوانه شدم خداا

<
20 آبان 1395 02:21

م

  • گروه کاربری: میهمان
  • تاریخ عوضیت: --
  • وضعيت:
 
نقل قول: صدیقه
من 8 سال است که مبتلا به این بیماری شدم بهترین دکتر مدیری است

مال کجاست این دکتر

 
برای مشاهده بهتر سایت از مرورگر فایرفاکس ، اُپرا و یا گوگل کروم استفاده نمایید