مهرگان
 
 
 

روش شکایت از وکلای دادگستری

9 فروردین 1400

روش شکایت از وکلای دادگستری


تخلفاتی که ممکن است از وکلا سربزند و شما بابت آن بتوانید از وکیل خود شکایت کنید می تواند شامل موضوعات زیر باشد ، البته می تواند موضوعات دیگری را هم شامل شوند :

1- خودداری وکیل از شرکت در جلسات دادگاه پرونده ای که او وکالت آن را برعهده دارد .

2- استعفا از پرونده در زمانی که شما وقت برای معرفی وکیل دیگری نداشته باشید .

3- افشای اسرار مربوط به موکل یا پرونده

4- خودداری از تحویل یک نسخه از وکالت نامه به موکل

5- خیانت به موکل یا تبانی با طرف دعوای پرونده اود و به چه روشی می توانیم از وکیل متخلف شکایت کنیم

آنچه از حقوق باید بدانید

 

روش اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

19 مهر 1399

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی و مرجع رسیدگی به آن+نمونه اعتراض مالیاتی

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات و مراجع قانونی رسیدگی کننده به اعتراض مؤدی مالیاتی همراه با نمونه متن اعتراض مالیاتی
در مطالب حاضر اعتراض مؤدی مالیاتی به مبلغ مالیات بر درآمد معینه در برگ تشخیص مالیات و مراجع قانونی ذیصلاح رسیدگی کننده به اعتراض از ابتداء تا قطعیت مبلغ مالیات به صورت مختصر بیان گردد لکن پیشنهاد می شود برای اطلاع از جزئیات اعتراض، ترکیب اعضاء، شرح وظایف مراجع فوق و نحوه رسیدگی آن ها مواد ۲۱۹ تا ۲۶۰ قانون مالیات های مستقیم و قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را مورد مطالعه قرار دهید.
یک– اداره امور مالیاتی

آنچه از حقوق باید بدانید

 

ویژگیهای اسناد رسمی و اسناد عادی

19 فروردین 1399

سند رسمی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

در تعریف سند رسمی قانونگذار اینگونه تعریف کرده است که اسنادي که در اداره‌ ثبت اسناد و املاک يا دفاتر اسناد رسمي يا در نزد ساير مأموران رسمي در حدود صلاحيت آنها بر طبق مقررات قانوني تنظيم شده باشند، رسمي است.
انواع سند
مهمترین مزایای اسناد رسمی
چک و سفته در حکم سند رسمی لازم‌الاجرا
قولنامه سند رسمی است یا عادی؟
سند رسمی هیچ‌گاه مفقود نمی‌شود!
رونوشت سند رسمی
سند رسمی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون مدنی با آخرین اصلاحات و ضمائم

16 فروردین 1399


قانون مدني
مقدمه
در انتشار و آثار و اجراء قوانين بطور عموم


ماده1- مصوبات مجلس شوراي اسلامي به رئيس جمهور ابلاغ و رئيس جمهور بايد ظرف پنج روز آن را امضاء و به دولت ابلاغ نموده و دولت موظف است ظرف مدت 48 ساعت آنرا منتشر نمايد.
تبصره- در صورت استنكاف رئيس جمهور از امضاء يا ابلاغ به دولت در مهلت مقرر دولت موظف است مصوبه يا نتيجه همه پرسي را پس از انقضاي مدت مذكور ظرف چهل و هشت ساعت منتشر نمايد.
ماده2- قوانين 15 روز پس از انتشار ، در سراسر كشور لازم الاجراء است مگر آنكه در خود قانون ، ترتيب خاصي براي موقع اجرا مقرر شده باشد.
ماده3- انتشار قوانين بايد در روزنامه رسمي به عمل آيد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

نحوه اقامه دعوی در دیوان عدالت اداری

18 آبان 1397

نحوه اقامه دعوی در دیوان عدالت اداری

جمعه ۱۸ آبان ۱۳۹۷
اشاره: با توجه اصل ۱۷۳ قانون اساسی، دیوان عدالت اداری مرجعی است که به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم رسیدگی می‌کند. قدر مسلم اعتراض و شکایات افراد طبیعی و اشخاص حقوقی حقوق خصوصی قابل طرح در دیوان می‌باشد. بنابراین چنان چه واحد‌های دولتی اعتراض یا شکایتی در زمینه‌های اعلام شده داشته باشند قابل طرح در دیوان نمی‌باشد، زیر واحد دولتی، خارج از تعریف مردم است. در این نوشتار به زبانی ساده به بیان حدود صلاحیت و چگونگی طرح دادخواست در دیوان عدالت اداری پرداخته خواهد شد.

حدود صلاحیت دیوان
مطابق قانون اساسی و قانون تشکیلات و آیین دادرسی مصوب سال ۱۳۹۲، دیوان عدالت اداری دارای دو وظیفه اصلی یعنی رسیدگی به شکایات، تظلمات، اعتراضات شهروندان نسبت به مامورین واحد‌های دولتی یا

آنچه از حقوق باید بدانید

 

روش اعتراض به آرای كميسيون ماده 100 در دیوان عدالت اداری

20 مهر 1397

روش اعتراض به آرای كميسيون ماده 100 در دیوان عدالت اداری
از جمله حقوق شهروندی این است که از طرف ارگان‌ها وادارات شرایطی فراهم شود تا مردم نسبت به قوانین و مقررات مورد نیاز خود آگاهی و دسترسی داشته باشند. از آنجا که عمده تخلفات ساختمانی توسط مالکان از روی ناآگاهی و عدم آشنایی با مقررات مربوطه رخ می دهد، دراین مقاله سعی بر آن داریم تا شهروندانی که به دلیل فوق پرونده تخلف ساختمانی آنها به کمیسیون ماده 100 ارسال شده است را راهنمایی کنیم .ابتدا باید بدانیم از منظر قانونی آرای کمیسیون‌ها تا به مرحله قطعیت نرسند قابلیت اجرایی نخواهند داشت. آرای قطعی عبارت است از آرایی که پس از صدور در مرحله بدوی توسط کمیسیون تجدیدنظرهم تایید شوند و یا اینکه در مهلت 10 روزه پس از صدور رای بدوی ، مالک یا ذینفع به آن اعتراض نکند .از شرایط مهم قطعی شدن آرای بدوی وتجدید نظر ، ابلاغ آنها توسط شهرداری به مالک است .

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح

9 آبان 1396

حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای سیدمحمد خاتمی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
لایحه شماره ۲۵۹۸۳/۶۶۳۱۳ مورخ ۱۳۸۱/۱۲/۲۶ دولت در مورد مجازات جرائم نیروهای مسلح که یک فوریت آن در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ ۱۳۸۲/۵/۲۹ تصویب شده بود، در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ ۱۳۸۲/۱۰/۹ مجلس شورای اسلامی با اصلاحاتی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است، در اجرای اصل یکصدوبیست وسوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست ارسال می گردد.

رییس مجلس شورای اسلامی - مهدی کروبی

آنچه از حقوق باید بدانید

 

آیین‌نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات

9 آبان 1396

آیین‌نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات
1392/2/30
در اجرای ماده۵۵ قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب ۱۷/۷/۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی و بنا به پیشنهاد وزیر دادگستری، آیین‌نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات به شرح مواد آتی تصویب می‌شود:
کلیات
ماده۱ـ عبارات اختصاری در این آیین‌نامه در معانی زیر به کار رفته است:
دادگاه عالی: دادگاه عالی انتظامی قضات
دادگاه عالی تجدید نظر: دادگاه عالی تجدید نظر انتظامی قضات

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون نظارت بر رفتار قضات

9 آبان 1396

کلیات
ماده ۱ـ نظارت بر نحوه عملکرد و رفتار قضات و رسیدگی به تخلفات انتظامی و صلاحیت قضائی آنها به شرح مواد این قانون است.
ماده ۲ـ تمامی‌ قضاتی که به حکم رئیس قوه قضائیه به سمت قضائی منصوب می‌شوند مشمول این قانون می‌باشند.
تبصره ـ به تخلفات انتظامی قضات دادگاه و دادسرای ویژه روحانیت، مطابق آیین‌نامه دادسراها و دادگاههای ویژه روحانیت رسیدگی می‌شود.
ماده ۳ـ عبارات اختصاری به‌کار رفته در این قانون در معانی ذیل تعریف می‌گردد:

آنچه از حقوق باید بدانید

 

احکام و قرارهای قابل تجدیدنظر

9 آبان 1396

قراردر لغت به معنای آرام گرفتن، جای گرفتن، ثبات ورزیدن، آرام دادن، آرامش و آسودگی است. احکام در لغت به معنای محکم کردن، استوار کردن، استوار گردانیدن، بازداشت از فساد و برگردانیدن است. تجدیدنظر در لغت به معنای «در امری یا نوشته‌‌ای دوباره نظر کردن، آن را مورد بررسی مجدد قرار دادن» آمده است.[1]

تجدیدنظر در اصطلاح، از معنای لغوی آن دور نمی‌باشد. در حقیقت تجدیدنظر دوباره قضاوت کردن امری است که بدوا مورد قضاوت قرار گرفته و به نوعی بازبینی اعمال دادگاه بدوی است. طریق شکایتی که اکنون با عنوان تجدیدنظر شناخته می‌شود، در قانون اصول محاکمات حقوقی، مصوب 1329 قمری، استیناف (مواد 484 به بعد) و در قانون آیین دادرسی مدنی، مصوب 1318، پژوهش (مواد 475 به بعد) نامیده می‌شد. اصطلاح تجدیدنظر برای نخستین بار در ماده 17 لایحه قانون تشکیل دادگاه عمومی مصوب 1358 شورای انقلاب به جای پژوهش پیش بینی شده بود. از سال 1318 اصطلاح پژوهش بر مبنای مصوبه‌ی فرهنگستان به جای استیناف در قانون آیین دادرسی مدنی به کار گرفته شد سپس پذیرش عمومی یافت.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون پیش‌فروش ساختمان مصوب 1389 و آئين نامه اجرايي پيش فروش ملک و آپارتمان

16 مرداد 1396

قانون پیش‌فروش ساختمان مصوب 1389 و آئين نامه اجرايي پيش فروش ملک و آپارتمان مصوب خرداد 1393 هیئت وزیران
ماده۱ـ هر قراردادی با هر عنوان که به موجب آن، مالک رسمی زمین (پیش ‌فروشنده) متعهد به احداث یا تکمیل واحد ساختمانی مشخص در آن زمین شود و واحد ساختمانی مذکور با هر نوع کاربری از ابتدا یا در حین احداث و تکمیل یا پس از اتمام عملیات ساختمانی به مالکیت طرف دیگر قرارداد (پیش‌خریدار) درآید از نظر مقررات این قانون «قرارداد پیش‌فروش ساختمان» محسوب می‌شود.
تبصره ـ اشخاص ذیل نیز می‌توانند در چهارچوب این قانون و قراردادی که به‌موجب آن زمینی در اختیارشان قرار می‌گیرد اقدام به پیش‌فروش ساختمان نمایند:
۱ـ سرمایه‌گذارانی که در ازاء سرمایه‌گذاری از طریق احداث بناء بر روی زمین متعلق به دیگری، واحدهای ساختمانی مشخصی از بناء احداثی بر روی آن زمین، ضمن عقد و به‌موجب سند رسمی به آنان اختصاص می‌یابد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

متن کامل اعلامیه حقوق بشر به همراه تاریخچه

6 مرداد 1396

اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر یک پیمان بین‌المللی است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ در پاریس به تصویب رسیده است. این اعلامیه نتیجهٔ مستقیم جنگ جهانی دوم بوده و برای اولین بار حقوقی را که تمام انسان‌ها مستحق آن هستند را به‌صورت جهانی بیان می‌دارد، درنتیجه حقوق بشر به حقوقی گفته می‌شود که همگان در همه زمان‌ها و مکان‌ها از آن برخوردارند،[۱] متن کامل این بیانیه بر روی وب‌گاه سازمان ملل متحد منتشر شده است.[۲]

اعلامیهٔ مذکور شامل سی ماده است که به تشریح دیدگاه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر می‌پردازد. مفاد این اعلامیه حقوق بنیادی مدنی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی‌ای را که تمامی ابنای بشر در هر کشوری باید از آن برخوردار باشند را مشخص کرده‌است. لایحه جهانی حقوق بشر از اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و دو پروتکل انتخابی آن تشکیل شده است. در سال ۱۹۶۶ مجمع عمومی دو لایحه جزئی‌تر مذکور را به تصویب رساند. در سال ۱۹۷۶ هنگامی که لایحه جهانی حقوق بشر توسط تعداد کافی از ملت‌ها مورد تأیید قرار گرفت، به حقوق بین‌الملل تبدیل شد.[۳]

مفاد این اعلامیه از نظر بسیاری از پژوهشگران الزام‌آور بوده و از اعتبار حقوق بین‌الملل برخوردارست، زیرا به صورت گسترده‌ای پذیرفته شده و برای سنجش رفتار کشورها به کار می‌رود. کشورهای تازه استقلال یافتهٔ زیادی به مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر استناد کرده و آن را در قوانین بنیادی یا قانون اساسی خود گنجانده‌اند.[۴]

آنچه از حقوق باید بدانید

 

عذر تقصیر به پیشگاه ملت ایران؛ آيت الله دكتر سيد مصطفى محقق داماد

18 اردیبهشت 1396


سید مصطفی محقق احمدآبادی[۱] معروف به محقق داماد، (زادهٔ ۱۳۲۴ خورشیدی) مجتهد، حقوق‌دان، عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران، عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و استاد حوزه و دانشگاه است.

او از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۳ ریاست سازمان بازرسی کل کشور را عهده دار بوده است. او که دانش آموختهٔ حوزهٔ علمیهٔ قم، دانشگاه تهران و دانشگاه کاتولیک لوون است، استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه شهید مطهری است.
عذر تقصیر به پیشگاه ملت ایران؛ آيت الله دكتر سيد مصطفى محقق داماد

عذر تقصیر به پیشگاه ملت ایران؛ آيت الله دكتر سيد مصطفى محقق داماد

۱ـ این روزها که تنور تبلیغات انتخاباتی بسیار گرم بلکه شعله‌ور است و ممکن است برای برخی عزیزان کرام تردید و یا حیرت در انتخاب ایجاد شود، به نظرم رسید این یادداشت را تحت عنوان پیشنهاد به حضور هموطنان عزیز ارائه دهم. تکرار می‌کنم که این نکات صرفاً پیشنهاد است، نه ارشاد است و نه تعیین تکلیف و وظیفه. زیرا صاحب این قلم چنین فکر می‌کند که ارشاد ویا تعیین تکلیف به معنای آن است که مرشد و یا تعیین‌کننده تکلیف، از مقامی بالاتر برخوردار است و مخاطبش در مرتبه‌ای پایین‌تر قرار دارد و ناگفته پیداست که اولاً اینگونه خیالات ناشی از توهمات و خودبزرگ‌بینی‌های نابخردانه است و ثانیاً توهین به کرامت انسانی ملت است. ونعوذ بالله من همزات الشیاطین. ‏

آنچه از حقوق باید بدانید

 

روش پیگیری سرقت گوشی همراه و تبلت

26 آبان 1395


گاهی پیش می آید که بعد از سرقت تلفن همراه، فرد تقاضای ردیابی آن را می دهند. این درخواست مراحل و شرایطی دارد که جزئیات آن در قانون آمده است. معمولا همه گوشی های استاندارد به صورت طبیعی دارای شماره سریال منحصر به خود هستند و به صورت گروهی در شبکه تلفن همراه معرفی می شوند و شماره سریال مربوط به هر گوشی در مرکز، قابل شناسایی است. به این ترتیب از منظر علمی نیز این کار کاملا شدنی است.

روش پیگیری سرقت گوشی همراه و تبلت


فرض کنیم از سوی «امیرحسین» شکایتی مبنی بر سرقت یک دستگاه گوشی موبایل در خیابان حافظ صورت می گیرد. شاکی در بازجویی اعلام می کند که «اینجانب یک دستگاه گوشی موبایل» به همراه هدفون آن و یک عدد نیم پالتو را در صحن دانشگاه گم کرده ام و تقاضای ردیابی گوشی مفقودی خود را دارم.
پرونده حاوی شکایت و برگ بازجویی بعد از انجام تحقیقات در دادسرا و صدور کیفرخواست به همراه شاکی به مجتمع قضایی ارجاع شده و به شعبه دادگاه برای رسیدگی ارجاع می شود اما پرونده توسط شعبه عینا اعاده می شود تا اینکه به سرقت رفتن یا مفقود شدن گوشی همراه را برای ردیابی به مدیریت بازرسی و شکایت مخابرات اعلام و گزارش کنند.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

اصول اساسی و نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت

10 آبان 1395

برای پیشگیری از مشکلات اساسی و گرفتاریهای بعدی که گاهاً به از دست دادن سرمایه  و دعاوی طولانی حقوقی منجر می گردد خواهش میکنم ساعتی را وقت بگذارید و با دقت کامل مطالعه فرمایید

اصول حقوقی ساخت مشارکتی بر مبنای منافع «مالک» و «سازنده»  و چگونگی تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت شاید به عنوان مهم ترین بخش و حلقه اتصال مالک و سازنده در این گونه از ساخت وسازها، قابل توجه و تامل باشد.
اینکه قرارداد مشارکت به چه نحوی و با چه تدابیری تنظیم شود که در جریان اجرای مفاد آن طرفین با مشکلات عدیده روبه رو نشوند موضوعی است که در در ادامه به آن می پردازیم .
در اولین قدم باید موضوع مشارکت که همان احداث واحد مسکونی یا هر مجتمع دیگری است و همچنین نحوه مشارکت مشخص شود.
اولین نکته ای که در رابطه با نحوه مشارکت مطرح است، مساله آورده طرفین است. آورده های دو طرف در قراردادهای مشارکت باید مشخص و روشن باشد. مالکی که می خواهد ملک خود را در اختیار سازنده قرار دهد، دقیقا باید به قیمت همان روزی که قرارداد در حال تنظیم است، مشخص کند که ارزش حقیقی ملک وی چقدر است. چرا باید این برآورد انجام شود؟

آنچه از حقوق باید بدانید

 

برای اجاره آپارتمان به چه نکاتی توجه نماییم

7 آبان 1395

عقد اجاره به عنوان یکی از پرکاربردترین عقود معین در جامعه ما طی سالیان گذشته توسط قوانین مختلف مورد توجه قانونگذار قرار گرفته که این امر نشاندهنده اهمیت روز افزون این عقد در مناسبات روزمره مردم می باشد. تغییر و تحولات اساسی قوانین حاکم بر عقد اجاره و تعارضات این قوانین نسبت به موضوع واحد گاها سبب بروز تناقضاتی در فهم این قوانین را پدید آورده است.

به طور مختصر آخرین مقررات مربوطه و نحوه تنظیم قرارداد اجاره مطابق با آن و راه‌های پیشگیری از بروز اختلاف و در صورت وقوع اختلاف نحوه مراجعه به دستگاه قضایی مورد بررسی قرار می گیرد.

قبل از بررسی قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 26/5/1376 تعریف قانونی اجاره و بعضی کلمات حقوقی آن را به زبان ساده ارایه می‌کنیم.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

توصیه های مهم برای تنظیم قرارداد

11 مهر 1395

توصیه های مهم برای تنظیم قرارداد



1 - از هر گونه تنظیم سند در حالت خستگی، تشنگی، گرسنگی، عصبانیت خودداری شود؛ زیرا این موارد باعث می­شود بعضی از مطالب حساس از ذهن تنظیم­ کننده قرارداد خارج شده و در قرارداد ذکر نشود.

2- از ذکر مطالب غیر ضروری خودداری شود.

3 - در صورتی که فروشنده، وکیل رسمی مالک است باید در وکالتنامه دقت شود که آیا وکیل حق اخذ ثمن و حق اسقاط خیارات را دارد یا خیر؟ و آیا حق توکیل به غیر (در مواردی که فروشنده وکیل است و حاضر به دادن وکالت به خریدار برای تنظیم سند بوده است) را دارد یا خیر!

آنچه از حقوق باید بدانید

 

روش تنظیم قرارداد و نکات مهم

15 شهریور 1395

نکات کاربردی بسیار مهم در تنظیم قرارداد

قرارداد یا عقد طبق ماده 183 قانون مدنی عبارت است از اینکه: یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند و مورد قبول آن­ها قرار گیرد.
توافق دو یا چند نفر جزء اصلی تعریف قرارداد است، برای مثال در خرید ملک یا آپارتمان دو نفر توافق می­کنند که یکی (فروشنده) ملک خود را به دیگری (خریدار) بدهد و دیگری در قبال آن پولی به فروشنده پرداخت کند.
قصد و رضایت درونی دو طرف بر انتقال مال یا انجام کاری برای وقوع یک قرارداد کفایت می­کند و زمانی که دو طرف با اراده آزاد بر موضوعی توافق کنند، ملزم به رعایت آن می­شوند و پس از آن در حق طرفین و افرادی که جانشین آن­ها می­شوند (قایم­ مقام قانونی) نیز موثر است و نیاز به هیچ گونه تشریفاتی ندارد ، اما نکته مم این است که قانون­گذار به لحاظ مصالح اجتماعی شرایطی را به موارد فوق افزوده است که در بعضی مواقع بدون توجه به آن شرایط و تشریفات، مراجع قانونی از پذیرش قرارداد خودداری خواهند نمود.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون اجرای احکام کیفری ( متن کامل )

11 شهریور 1395


‌فصل اول- احكام لازم‌الاجراء


‌ماده 278 - احكام لازم‌الاجراء عبارتند از:
‌الف - حكم قطعي دادگاه بدوي.
ب - حكم دادگاه بدوي كه در مهلت مقرر در قانون نسبت به آن اعتراض يا درخواست تجديدنظر نشده باشد و يا اعتراض يا درخواست تجديد‌نظر نسبت به آن رد شده باشد.
ج - حكم دادگاه بدوي كه مورد تأييد مرجع تجديد نظر قرار گرفته باشد.
‌د - حكمي كه دادگاه تجديدنظر پس از نقض رأي بدوي صادر مي‌نمايد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

‌قانون اجرای احکام مدنی ( متن کامل )

11 شهریور 1395

مصوب 1356/8/1

‌فصل اول - قواعد عمومی

‌مبحث اول - مقدمات اجرا
‌ماده ۱ - هیچ حکمی از احکام دادگاههای دادگستری به موقع اجرا گذارده نمی‌شود مگر اینکه قطعی شده یا قرار اجرای موقت آن در مواردی که‌قانون معین می‌کند صادر شده باشد.
‌ماده ۲ - احکام دادگاههای دادگستری وقتی به موقع اجرا گذارده می‌شود که به محکوم‌علیه یا وکیل یا قائم‌مقام قانونی او ابلاغ شده و محکوم‌له یا‌نماینده و یا قائم‌مقام قانونی او کتباً این تقاضا را از دادگاه بنماید.
‌ماده ۳ - حکمی که موضوع آن معین نیست قابل اجراء نمی‌باشد.
‌ماده ۴ - اجرای حکم با صدور اجراییه به عمل می‌آید مگر اینکه در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

روش تنظیم دادخواست + تصویر

27 خرداد 1395


دادخواست به برگه چاپي مخصوصي گفته مي‌شود كه درخواست خواهان درآن قيد شده يا به عبارت ديگر "دادخواست بيان ادعا نزد مراجع قضايي در اوراق مخصوص است".
بسياري از شهروندان كه قصد دارند براي نخستين بار در دادگاه عليه شخصي اقامه دعوا كنند، اطلاع ندارند كه براي مطرح كردن اين دعاوي مي‌بايست چه اقداماتي انجام دهند و همين امر موجب سرگرداني آن‌ها در مراجع قضايي و دادگاه‌ها مي‌شود بنابراين ما به شرح تنظيم دادخواست مي‌پردازيم.

رسيدگي به دعاوي حقوقي در دادگستري مستلزم تقديم دادخواست از طرف مدعي (خواهان) مي‌باشد. دادخواست به دفتر دادگاه و در نقاطي كه چندين شعبه وجود دارد، به دفتر شعبه اول تسليم مي‌شود.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

بیع زمانی یا تایم شر چیست؟

17 اردیبهشت 1395

ییع زمانی یا تایم شر چیست؟
عباس کاظمی نجف‌آبادی

چکیده :

بیع زمانی یا تایم شر، که اولین بار در استفاده از رایانه ها مطرح شد، بعدها به روشی برای استفاده از اموال، مخصوصاً اموال غیرمنقول، تبدیل شد. تایم شر، امکان استفادة افراد متعدد را از مال واحد، در دوره های زمانی مشخص، فراهم می‌آورد و زمینة استفادة حداکثری از اموالی را که به طور مستمر مورد نیاز مصرف کنندة واحد نیستند، ایجاد می‌کند. تایم شر یک نهاد حقوقی جدید نیست، بلکه یک روش استفاده است که ممکن است در قالب بیع، اجاره یا هر عقد دیگری، متناسب با نهادهای پذیرفته شده در حقوق داخلی، مورد استفاده قرار گیرد.


کلید واژگان : تایم شر، زمان، استفاده.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

دستورموقت

16 اردیبهشت 1395


صدوردستورموقت وتحلیل حقوقی آن

چکیده

دستور موقت یا بنا به صراحت آیین دادرسی مدنی ،دادرسی فوری یکی از اقدامات ضروری در محاکم است که بنده قصد دارم در این مقاله به بازتاب اهمیت آن پرداخته وضرورت این اقدام مهم را بیش از پیش مورد بازشناسی قرار دهم.

مقدمه

بطور کلی در سیستم قضایی ما یکی از مواردی که به حق از ضروریات بوده و توسط قانونگذار به آن پرداخته شده دادرسی فوری یا همان دستور موقت است که اگر اهمیت و کاربرد آن در محاکم ما به درستی درک شده و به آن پرداخته شود جلو بسیاری از تضییع حقوق افراد جامعه را خواهد گرفت و چه بسا موجبات تسهیل در رسیدگی به دعوای اصلی و جلوگیری از اطاله دادرسی بی مورد را فراهم خواهد آورد.
با این نگرش ، موضوع را طی مباحثی از جمله: تبیین و تعریف قانونی دستور موقت، دستور موقت یا دادرسی فوری،

آنچه از حقوق باید بدانید

 

وکالتنامه های دردسر ساز

7 اردیبهشت 1395

وکالت نامه‌هایی که دردسر ساز می‌شوند


در حال حاضر یکی از مشکلات جامعه ما این است که با وکالت بلاعزل اختیاراتی در وکالت‌نامه‌ها به وکلا تفویض شده ولی موکل با وکیل دچار اختلاف می‌شوند و کار به محاکم و مراجع قضایی می‌کشد.

وکالتنامه


در زندگی امروز گاهی افراد به علت مشغله‌های کاری ناگزیر به تنظیم وکالت‌نامه هستند. اما عدم آگاهی از مسائل مربوط به تنظیم وکالت‌نامه‌ها باعث بروز خساراتی به افراد شده است. اعطای وکالت به افراد و نحوه نوشتار وکالت نامه از جمله موضوعاتی است‌که ابهاماتی برای این افراد به‌وجود آورده است. حال این پرسش مطرح است که به چه کسی می‌توان وکالت داد؟ در وکالت‌نامه چه مواردی باید قید شود؟ یا وکالت نامه‌ها در چه صورتی فسخ می‌شوند؟ «قانون» این سوالات و پرسش‌های دیگری در این زمینه را با محمدصالح نیک بخت وکیل دادگستری مطرح کرده است که توجه شما را به پاسخ این سوالات جلب می‌کنیم. نیکبخت توضیح داد: توسعه و گسترش روابط اجتماعی مردم در همه زمینه‌ها مانند معاملات ، تامین خدمات ،قراردادها و مسائل مربوط به احوال شخصیه(ازدواج، طلاق، ارث و...) مسئله وکالت را به‌طور عام به یک امر عمومی‌و لازم در جامعه تبدیل کرده است. با نگاهی به سابقه تاریخی در می‌یابیم عقد وکالت حدود 5000 سال پیشینه دارد و در لوحه‌های حمورابی بابل به آن اشاره شده است. چنانچه بخواهیم برای وکالت تقسیم بندی در نظر گیریم ، می‌توانیم آن را با توجه به موضوع وکالت به دو نوع تقسیم کنیم : 1- وکالت در امور دعاوی و ترافعی در مراجع قضایی که طبق قانون خاص وکلای رسمی‌دادگستری است 2- وکالت‌ در سایر زمینه‌ها و اعطای اختیار انجام کارهایی که خود فرد(اصیل) می‌تواند انجام دهد.
اتیان سوگند و اقرار و شهادت در محاکم، قابل واگذاری به غیر نیست

آنچه از حقوق باید بدانید

 

ارکان سند و مقررات شکلی تنظیم سند

5 اردیبهشت 1395

از آنجایی که مبحث، حقوق ثبت اسناد است پس مراد از سند در تیتر مقاله باید سند رسمی باشد و اولین نکته ای که در بیان سند رسمی به ذهن هر کس که مختصر آشنایی با علم حقوق دارد متبادر می شود، ماده 1287 قانون مدنی است که سند رسمی را اینگونه بیان نموده " اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت آنها بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است".

در تعریف فوق ارکان تنظیم سند رسمی مشخص شده


بنابرنظر دکتر شمس در کتاب ادله اثبات دعوا ارکان سند به شرح ذیل است:

1- تنظیم سند توسط مأمور رسمی 2- صلاحیت مأمور رسمی 3- رعایت مقررات قانونی تنظیم سند

آنچه از حقوق باید بدانید

 

مقررات و نحوه فروش ملک مشاع غیر قابل افراز

4 اردیبهشت 1395

زمانی که یک ملک قابل افراز نباشد و اداره ثبت و دادگاه عدم قابلیت افراز آن را تشخیص دهند، مطابق ماده ۴ قانون افراز و فروش املاک مشاع که مقرر می‌دارد: «ملکی که به موجب تصمیم قطعی غیر قابل افراز تشخیص داده شود، با تقاضای هر یک از شرکا و به دستور دادگاه شهرستان فروخته می‌شود»، در پی ارائه درخواست فروش از سوی یک یا چند نفر از مالکان مشاع، دادگاه با صدور یک دستور صرف و اعلام آن به اجرای احکام نسبت به فروش این ملک اقدام خواهد نمود.


ماده ۹ آیین‌نامه قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۵۸ وزارت دادگستری نیز در این زمینه اشعار داشته است‌: «در صورت صدور حکم قطعی بر غیر قابل افراز بودن ملک، دادگاه شهرستان حسب درخواست یک یا چند نفر از شرکا، دستور فروش آن را به دایره اجرای احکام خواهد داد. مدیر اجرا نسبت به فروش ملک مطابق مقررات قانون اجرای احکام مدنی مربوط به فروش اموال غیر منقول اقدام می‌نماید.»

در رسیدگی دادگاه به این‌گونه درخواست‌ها نکاتی باید مورد توجه قرار گیرند که به طور خلاصه عبارتند از:

آنچه از حقوق باید بدانید

 

مقررات و آموزش نحوه صحیح خرید و فروش خودرو

20 آذر 1394


آقا تو را به خدا یک کاری کنید زودتر این ماشین را توقیف کنند و خریدار متخلف را مجبور به فک پلاک من کنند. هر چند روز یکبار یک خلافی برای ماشینی که دیگر دست من نیست

"آقا تو را به خدا یک کاری کنید زودتر این ماشین را توقیف کنند و خریدار متخلف را مجبور به فک پلاک من کنند. هر چند روز یکبار یک خلافی برای ماشینی که دیگر دست من نیست دم خانه ام می آید و تکرار این اتفاق برایم آزار دهنده شده است. مرتب با خودم کلنجار می روم که نکند با ماشین تخلف سنگینی، جرمی، آدم ربایی، آدم کشی یا حمل مواد مخدری چیزی بکند و چون با پلاک من این اتفاق افتاده گرفتار بازی نادانسته ای بشوم؟ عجب اشتباهی کردم که وکالت بی مدت به خریدار دادم... اعتماد کردم..."

اینها را مرد هنگامی که دادخواستش را روی میز می گذارد می گوید و خواهش می کند یک اقدام عاجل صورت بگیرد.اما قصه از چه قرار است؟

فروش اتومبیل: از یافتن خریدار تا تنظیم سند رسمی

مقررات و آموزش نحوه صحیح خرید و فروش خودرو

آنچه از حقوق باید بدانید

 

دانستنیهای حقوقي در خصوص ازدواج و مهريه

20 آذر 1394

انتخاب همسر مهمترين بخش شروع يك زندگي پايدار و موفق مي باشد كه قبل از اين انتخاب ضرورت دارد مواردي در خصوص تشكيل خانواده و روابط حقوقي بين زن و مرد بررسي شود.
حقوق خانواده تا حد زيادي ناشي از ارزش و مقام والاي خانواده است . خانواده هسته مركزي اجتماع است و نخستين اجتماعي است كه شخص در آن گام مي نهاد و آداب زندگي و اصول و رسوم اجتماعي را فرا مي گيرد.

حقوق خانواده يكي از مهمترين و جالبترين بخش هاي حقوق مدني است كه جنبه حقوقي صرف ندارد بلكه آميخته با مسائل اجتماعي و اخلاقي و مذهبي است و بيشتر قواعد آن مربوط به نظم عمومي و اخلاق حسنه است .لذا ضرورت دارد مواردي در خصوص تشكيل خانواده و روابط حقوقي بين زن و مرد بررسي شود.

دانستنیهای حقوقي در خصوص ازدواج و مهريه

آنچه از حقوق باید بدانید

 

جنبه‌های کیفری فروش مال توقیف شده

14 مهر 1394

امروزه غالباً ، شروع به انجام معاملات با تنظیم اسنادی به نام قولنامه، مبایعه نامه، بیع نامه و فروش نامه به عمل می‌آید. تنظیم اسناد مذکور اگر چه به طور عمده و معمولا در رابطه با اموال غیر منقول و خصوصا املاک و اراضی انجام می‌گیرد، لیکن در حال حاضر چنین اسنادی جین نقل و انتقال اموال منقولی نظیر وسایل نقلیه نیز تنظیم می‌گردد.
به طور مثال، طبق قانون، انتقال رسمی‌ملک به خریدار، نیاز به مدارکی دارد. فروشنده باید گواهی پایان کار ساختمان را از شهرداری منطقه دریافت نماید؛ گواهی مفاصاحساب مالیاتی از حوزه ی مالیاتی مربوط اخذ گردد؛ و گواهی در بازداشت نبودن ملک از اداره ی ثبت محل وقوع ملک تهیه گردد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

10 پیام حقوقی و قضایی که همگان باید بدانند

25 شهریور 1394

۱۰ پیام حقوقی و قضایی که همگان باید بدانند


معاونت فرهنگی قوه‌قضاییه در بررسی میدانی و گفت‌وگوهای متعدد با قضات محاکم و کارشناسان حقوقی، برخی از مهم‌ترین علل مراجعات قضایی مردم را در قالب بسته حقوقی جمع آوری کرده و همزمان با هفته قوه‌قضاییه به اطلاع می‌رساند. نادانسته‌های حقوقی و قضایی جامعه امروز که ریشه بسیاری از مشکلات قضایی است، لازم است به طور گسترده برای تمام اقشار اطلاع‌رسانی شده و مورد توجه عمومی قرار گیرد. ۱۰ نکته و پیام هشداردهنده ارائه شده تلاشی برای ساماندهی رفتار حقوقی مردم با هدف کاهش پرونده‌های قضایی است.

۱-پرهیز از انجام معاملات با دست‌نوشته یاقولنامه عادی

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون‏ اساسي‏ فرانسه (متن کامل)

9 تیر 1394

اصل يكم
جمهوري‏ فرانسه‏ و ملتهاي‏ سرزمينهاي‏ ماورا بحار با برخورداري‏ از آزادي‏ كامل‏ اين‏ قانون‏ اساسي‏ را تصويب‏ نموده‏ و نسبت‏ به‏ تشكيل‏ يك‏ اتحاديه‏ بر اساس‏ برابري‏ و همبستگي‏ اقدام‏ مي‏ نمايد.
اصل دوم
فرانسه‏ يك‏ جمهوري‏ غير قابل‏ تجزيه‏، غير مذهبي‏، دمكراتيك‏ و اجتماعي‏ است‏.
دولت‏، اصل‏ برابري‏ در مقابل‏ قانون‏ را براي‏ تمام‏ اتباع‏ خود بدون‏ در نظر گرفتن‏ نژاد و مذهب‏ تضمين‏ مي‏ نمايد و به‏ تمام‏ اعتقادات‏ احترام‏ مي‏ گذارد.
پرچم‏ جمهوري‏ از سه‏ رنگ‏ آبي‏، سفيد و قرمز تشكيل‏ شده‏ است‏.
سرود ملي‏ "مارسه‏ يز" است‏. شعار، جمهوري‏، آزادي‏، برابري‏ و برادري‏ است‏.
اساس‏ جمهوري‏ مبتني‏ بر حكومت‏ مردمي‏ است‏ كه‏ به‏ وسيله‏ مردم‏ و براي‏ مردم‏ اداره‏ مي‏ شود.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون و مقررات تخلیه ملک استیجاری

5 تیر 1394

برای پس گرفتن ملک استیجاری خود از مستاجری که خلاف قرارداد اجاره عمل کرده است دو راه دارید :

1- گرفتن دستور تخلیه (مدت کمتری طول می کشد و فوری تر است)

2-گرفتن حکم تخلیه

دستور تخلیه

اگر قرارداد اجاره غیر رسمی باشد ، یعنی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد ، می توانید برای تخلیه ملک دستور فوری بگیرید . حال چه قرارداد را خودتان روی برگه کاغذ تنظیم کرده باشید ، چه در آژانس املاک تنظیم شده باشد. البته قرارداد باید شرایط یک قرارداد صحیح و قابل استناد را داشته باشد، در ضمن برای اینکه درخواست شما وجاهت قانونی داشته باشد باید یا مدت اجاره منقضی شده باشد یا مستاجر بیش از سه ماه مبلغ اجاره را پرداخت نکرده باشد . یا اینکه کاری برخلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد . در این صورت می توانید خطاب به شورای حل اختلاف مح ملک تان درخواست صدور دستور تخلیه بنویسید .

آنچه از حقوق باید بدانید

 

آیین‌نامه اجرایی قانون پیش‌فروش ساختمان مصوب 1393 هیات وزیران

20 فروردین 1394

ماده۱ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح به کار می‌روند:

الف ـ قانون: قانون پیش‌فروش ساختمان ـ مصوب ۱۳۸۹ـ .

ب ـ پیش‌فروشنده: مالک رسمی زمین یا سرمایه‌گذار یا مستأجر.

پ ـ مالک رسمـی زمین: شخصی که مطابق ماده (۲۲) قانون ثبت اسناد و املاک ـ مصوب ۱۳۱۰ ـ دارای سند رسمی مالکیت می‌باشد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

متن کامل قانون نمونه داوری آنسیترال به فارسی

6 اردیبهشت 1393

قانون داوری نمونه آنسیترال 1985


فصل اول. مقررات عمومی

ماده 1. قلمرو اجرا[1]

این قانون، با رعایت هرگونه موافقت نامه معتبری كه بین این كشور و یا كشورهای دیگر وجود دارد شامل داوری تجاری[2] بین المللی خواهد بود.

مقررات این قانون، به استثنای مواد 8، 9، 35، 36 ، در صورتی قابل اجرا است كه محل داوری در قلمرو این كشور باشد.

داوری در صورتی بین المللی است كه:

آنچه از حقوق باید بدانید

 

اصل برائت در اصول فقه و حقوق

3 اردیبهشت 1393

محمود جاپلقی


اصل برائت یکی از اصول چهارگانه‌ای است که در علم اصول فقه مورد بررسی قرار می‌گیرد. این اصول را در اصطلاح اصول عملیه می‌نامند ( برائت ،احتیاط ، تخییر ، استصحاب ) . بدین توضیح که گاهی در خصوص یک مساله‌ی شرعی، هیچ‌گونه دلیل معتبری از منابع چهارگانه‌ی فقهی ( قرآن ، سنت ، اجماع ، عقل ) وجود ندارد که برای شخص تعیین تکلیف کند. در این گونه موارد که شخص دچار تردید می‌گردد، شرع مقدس، دستورالعملی را پیش پای مکلفین قرار داده است تا تکلیف شرعی ایشان مشخص شود. دستورالعمل مزبور عبارت است از عمل به همین اصول علمیه.
اصل برائت را "اصاله البرائه" نیز می‌نامند. معنا و مفهوم اصل برائت در علم اصول این است که.........

آنچه از حقوق باید بدانید

 

قانون مجازات اسلامی جدید (کتاب اول تا چهارم) مصوب ۱۳۹۲

21 بهمن 1392

کتاب اول ـ کلیات

بخش اول ـ مواد عمومی
فصل اول ـ تعاریف
ماده ۱- قانون مجازات اسلامی مشتمل بر جرائم و مجازاتهای حدود، قصاص، دیات و تعزیرات، اقدامات تأمینی و تربیتی، شرایط و موانع مسؤولیت کیفری و قواعد حاکم بر آنها است.
ماده ۲- هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب میشود.
فصل دوم ـ قلمرو اجرای قوانین جزائی در مکان

ماده ۳- قوانین جزائی ایران درباره کلیه اشخاصی که در قلمرو حاکمیت زمینی، دریایی و هوایی جمهوری اسلامی ایران مرتکب جرم شوند اعمال میشود مگر آنکه به موجب قانون ترتیب دیگری مقررشده باشد.
ماده ۴- هر گاه قسمتی از جرم یا نتیجه آن در قلمرو حاکمیت ایران واقع شود در حکم جرم واقع شده در جمهوری اسلامی ایران است.
ماده ۵- هر شخص ایرانی یا غیرایرانی که در خارج از قلمرو حاکمیت ایران مرتکب یکی از جرائم زیر یا جرائم مقرر در قوانین خاص گردد، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات میشود و هرگاه رسیدگی به این جرائم در خارج از ایران به صدور حکم محکومیت و اجرای آن منتهی شود، دادگاه ایران در تعیین مجازاتهای تعزیری، میزان محکومیت اجراء شده را محاسبه میکند:الف- اقدام علیه نظام، امنیت داخلی یا خارجی، تمامیت ارضی یا استقلال جمهوری اسلامی ایران
ب- جعل مهر، امضاء، حکم، فرمان یا دستخط مقام رهبری یا استفاده از آن

آنچه از حقوق باید بدانید

 

متن کامل قانون پیش ‌فروش ساختمان و آپارتمان

18 بهمن 1392

قانون فوق مشتمل بر بيست و پنج ماده و چهار تبصره در جلسه علني روز يكشنبه مورخ دوازدهم دي‌ماه يكهزار و سيصد و هشتاد و نه مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ ۲۹/۱۰/۱۳۸۹ به تاييد شوراي نگهبان رسيد.

ماده ‌١ـ هر قراردادی با هر عنوان که به موجب آن، مالک رسمی زمین (پیش‌فروشنده) متعهد به احداث یا تکمیل واحد ساختمانی مشخص در آن زمین شود و واحد ساختمانی مذکور با هر نوع کاربری از ابتدا یا در حین احداث و تکمیل یا پس از اتمام عملیات ساختمانی به مالکیت طرف دیگر قرارداد (پیش‌خریدار) درآید، از نظر مقررات این قانون «قرارداد پیش‌فروش ساختمان» محسوب می‌شود.
تبصره ـ اشخاص ذیل نیز می‌توانند در چهارچوب این قانون و قراردادی که به‌موجب آن زمینی در اختیارشان قرار می‌گیرد، اقدام به پیش‌فروش ساختمان نمایند:

آنچه از حقوق باید بدانید

 

اعتراض ثالث اجرایی

8 دی 1392

بسم الله الًرحمن الّرحیم


آذرماه 1392
چکیده:
اعتراض ثالث در زمانی مطرح میشود که شخص،در جریان یک دادرسی عادی یا فوری،حضور ندارد و به عنوان طرف دعوی نیز به دادرسی دعوت نمی شود ، لیکن رای یا تصمیم قضایی ماخوذه در پرونده، به نحوی به حقوق وی خلل وارد می کند، قانونگذار ، راهکاری تحت عنوان "اعتراض ثالث " را پیش بینی نموده است تا به ادعای ثالث در این خصوص رسیدگی شود. حال اگر اقدامات علیه اموال شخص ثالث، در مرحله اجرای حکم یا قرار تامین خواسته و یا دستور موقت فوری دادگاه، رخ دهد، با " اعتراض ثالث اجرایی" مواجه هستیم که علیرغم شباهتهایی که با اعتراض ثالث مندرج در قانون آیین دادرسی مدنی دارد، مفهومی کاملاً متفاوت بوده و راهکار عملی خاص خود را می طلبد که به دلیل وجود همین شباهتها، بعضاً افراد در تشخیص این دو مفهوم حقوقی و انتخاب آن به عنوان راه حل صحیح اعاده حق، دچار اشتباه می شوند.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

متن کامل قانون اجرای احکام مدنی

2 دی 1392

مصوب 1356.8.1
‌فصل اول - قواعد عمومی

‌مبحث اول - مقدمات اجرا
‌ماده 1 - هیچ حکمی از احکام دادگاههای دادگستری به موقع اجرا گذارده نمی‌شود مگر این که قطعی شده یا قرار اجرای موقت آن در مواردی که‌قانون معین می‌کند صادر شده باشد.
‌ماده 2 - احکام دادگاههای دادگستری وقتی به موقع اجرا گذارده می‌شود که به محکوم‌علیه یا وکیل یا قائم‌مقام قانونی او ابلاغ شده و محکوم‌له یا‌نماینده و یا قائم‌مقام قانونی او کتباً این تقاضا را از دادگاه بنماید.
‌ماده 3 - حکمی که موضوع آن معین نیست قابل اجراء نمی‌باشد.
‌ماده 4 - اجرای حکم با صدور اجراییه به عمل می‌آید مگر این که در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

آنچه از حقوق باید بدانید

 

مقررات و قوانین و نحوه شکایت کیفری چک بلا محل

26 مهر 1392

مقررات و قوانین و نحوه شکایت کیفری چک بلا محل

نحوه نگارش شكايت كيفري چك بلامحل و حمایت های قانونی پیگیری کیفری چک پرداخت نشدنی و مواردی که چک بلامحل قابل تعقیب جزائی نمی باشد
مواردی که در صورت وقوع و اثبات آنها می توان صادر کننده چک را مورد تعقیب کیفری قرار داد؛
در مواد ۳ ، ۱۰ و ۱۴ قانون صدور چک آمده است. شاید عنوان چک پرداخت نشدنی همه این موارد را در بر نگیرد، اما در این قسمت هدف این است که تمام مواردی را که در قانون صدور چک برای آنها مجازات وضع شده است شمارش و بیان شود. قبل از شمارش این موارد باید گفت که تکلیف دارنده چک بموجب صدر ماده ۳ قانون صدور چک اینگونه بیان شده است که :« صادر کننده چک باید در تاریخ مندرج در آن معادل مبلغ مذکور در بانک محال علیه وجه نقد داشته باشد…» . بنابراین تمام مواردی که مغایر با این تکلیف می باشند یا منجر به عدم پرداخت وجه چک می گردد بدون نیاز به اثبات سوء نیت صادر کننده موجب تعقیب کیفری وی بوده و از قرار ذیل می باشند:

آنچه از حقوق باید بدانید

 
صفحه قبل صفحه بعد
 
برای مشاهده بهتر سایت از مرورگر فایرفاکس ، اُپرا و یا گوگل کروم استفاده نمایید